Pokèmon Go

Big no no!
Jag förstår inte vitsen med Pokèmon Go. Vadå? "Nu kan våra barn umgås ute i det friska luften" Öh. Och det kunde de inte göra innan eller? Jag ser dagligen föräldrar med små barn korsa trafikerade vägar utan någon synligt övergångsställe. Jag ser barn åka på hooverboards samtidigt som de spelar det här "superbra" spelet.
Den dagen jag ser ett barn åka in i en stolpe eller behöva räddas ur en farlig situation orsakad av Pokèmon spelet, kommer jag bara att skratta och gå förbi!
Varför? Jo för att du som förälder har tillåtit det här genom att ladda ner spelet på en telefon som förmodligen står på ditt namn och därmed accepterat villkoren (läs konsekvenser) av de här spelet.
Det finns en till sak jag undrar: de här barnen som går runt stirrandes ner i telefonerna dygnet runt, hur kommer de att se ut som gamlingar?
Ni vet hur en häger ser ut? Typ så. Snyggt va?
Vad hände med att spela fotboll med barnen i området? Flyga drake? Leka med kulor? Nja. Det verkar vettigare att "leka ute" på så sätt att sitta ute på en gunga och stirra ner i mobilen...
 
Vardag | | Kommentera |
Upp